Cuma Camii Projesi
Cuma Camii Projesi
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa ÇELİKCumhuriyet Tarihi'nin İstanbul için en önemli eserinden olan Çamlıca Camii inşaatında incelemelerde bulunduk. Çamlıca Camii'nin mimarlarıyla sohbetler edip inşaatin son durumu hakkında bilgi aldım. Bu muazzam eseri incelerken Kayseri'de de eksikliği dile getirilen bir Cuma camisi için ilham almaya çalıştım. İncelemelerimizin ardından hatıra defterini imzalayarak bu caminin tüm İslam Alemi'ne hizmet etmesini rabbimden niyaz ettim.
Re: Cuma Camii Projesi
Sizce Kayseri icin Cuma Camisi nereye inşaa edilmeli ? Bence Mix Avm arkası devasa arazi bu proje icin biçilmiş kaftan..
Erdem Bey çok doğru bir lokasyon ...
Bence 2 tane yapılmalı Cuma Camii
1.si Mix Kayseri
2.si Mevcut Kayseri Tren Garı'nın olduğu bölge yeni gar'ın yapılması ile bir KÜLLİYE - KÜLTÜR -YAŞAM MERKEZİ olarak düzenlenerek hizmete açılmalı...
Bence 2 tane yapılmalı Cuma Camii
1.si Mix Kayseri
2.si Mevcut Kayseri Tren Garı'nın olduğu bölge yeni gar'ın yapılması ile bir KÜLLİYE - KÜLTÜR -YAŞAM MERKEZİ olarak düzenlenerek hizmete açılmalı...
Anketimize katılın; paylaşın..
Forumun karşısından hunat camiine kadar olan ada komple kentsel dönüşümle külliye formatına çevrilmeli. Bol otopark ve yeşil alanlar ile meydana ve sahabiye projesine dahil geniş düzlükler ve huzur alanları oluşturulmalı. 2 kattan fazlasına müsaade edilmemeli.
Mix in arkasimi ? Oldu olacak her 100metreye cami dikilsin.Cami büyük kocaman olunca ne oluyor dahami cok sevab geliyor?
Mix in arkasinda kocaman cami var zaten
Tren gari desen zaten tarihi
Fuarin ordada büyükce bir camii var
Sivas cd kumbet civarini bilemedim
Illa kocaman bir cami yapacaksaniz isin ilmiyesinde degil gosterisindeyseniz carsiya valilik binasini eski adliyeyi ahmet pasa ve orduevinin oldugu komple buyuk alana yapilsin
Sahsen boyle buyuk bir caminin mahalle arasina yapilmasina karsiyim
Kiyaslasiginiz camlica camii bogazdan gorunebilecek bir cam
Ya yapilmasi dusunulen bu cami nerden gorunecek kim gorecek
Mahallenin trafigi zaten kendine anca yetiyor birde 10 20bin kisilik cami yapip iyice icinden cikilmaz duruma getireceksiniz
Mix in arkasinda kocaman cami var zaten
Tren gari desen zaten tarihi
Fuarin ordada büyükce bir camii var
Sivas cd kumbet civarini bilemedim
Illa kocaman bir cami yapacaksaniz isin ilmiyesinde degil gosterisindeyseniz carsiya valilik binasini eski adliyeyi ahmet pasa ve orduevinin oldugu komple buyuk alana yapilsin
Sahsen boyle buyuk bir caminin mahalle arasina yapilmasina karsiyim
Kiyaslasiginiz camlica camii bogazdan gorunebilecek bir cam
Ya yapilmasi dusunulen bu cami nerden gorunecek kim gorecek
Mahallenin trafigi zaten kendine anca yetiyor birde 10 20bin kisilik cami yapip iyice icinden cikilmaz duruma getireceksiniz
İlker hocam alternatifler değerlendirilecektir,Cuma Camisi külliye şeklinde yapılmalı ve işlevsel olmalı 7.000 civarı yeterli olacaktır,içerisi dolu olmalı kültür ve yaşam merkezi olarak herkesime hitap edecek kültürel bölümler ve alanlar olmalı....alternatifler ve getireceği yoğunluk arsa v.b sorunları hepsi tartışılacaktır...kriter çok en fazla kriteri karşılayan alanda hayata geçer inşallah proje hayırlı olsun...
ben size veriyorum istikameti zaten
Orduevleri bildiğim kadarıyla yavaş yavaş kapatılıyor ve yıkılacak
Valiliğin ucube gibi olduğunu herkes biliyor
Eski adliye ve Ahmetpaşa nın arazileri halen boş
Bürüngüz Camii yıkılsın Atatürk heykeli oraya taşınsın külliyede camiisiyle dediğim yere hem ordaki han ı da dahil ederseniz güzel bir tarihi bölge olacaktır

Orduevleri bildiğim kadarıyla yavaş yavaş kapatılıyor ve yıkılacak
Valiliğin ucube gibi olduğunu herkes biliyor
Eski adliye ve Ahmetpaşa nın arazileri halen boş
Bürüngüz Camii yıkılsın Atatürk heykeli oraya taşınsın külliyede camiisiyle dediğim yere hem ordaki han ı da dahil ederseniz güzel bir tarihi bölge olacaktır

-